11 Feb 2012

Καρατζαφεριάδα

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος Γιώργος Καραπαπάρας (προσωνύμιον επί το ελληνικότερον) έσωσε την Ευρώπη με την αντίσταση στο μνημόνιο 2, διεκδίκησε την σωτηρία της Ελλάδας μέσω της επιλογής Παπαδήμου, από του οποίου όμως την κυβέρνηση απέσυρε τους υπουργούς ΤΟΥ (τα κόμματα στην χώρα μας είναι ιδιοκτησία των αρχηγών τους), κι ενώ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή ΤΟΥ στον Παπαδήμο προσωπικά, απέρριψε πανηγυρικά την κύρια νομοθετική του δουλειά, την δανειακή σύμβαση/PSI! Μόνο που οι υπουργοί ΤΟΥ τελικά δεν είναι και τόσο ΤΟΥ, καθώς κάποιοι δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με την τεθλασμένη κομματική γραμμή της καταψήφισης κι άλλοι όχι.

Εμφανώς ο πρόεδρος Γιώργος σκέφτηκε "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο - αλλά μη φανούμε και υπονομευτές της οικονομικής συνέχειας του κράτους" και με μια τραγελαφική συνέντευξη τύπου προσπάθησε να συγκεράσει τα ασυγκέραστα: ΚΑΙ υποστήριξη στο δύσκολο έργο του Παπαδήμου ΚΑΙ φευγιό από την κυβέρνησή του. Διασώθηκαν Άδωνις και Μάκης που δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τη σύμβαση, και τώρα μένει να δούμε ποια θα είναι η επ' αυτών έκφραση της κομματικής πειθαρχίας ΤΟΥ για την απόκλιση. Ενδιαμέσως βρήκε το χρόνο να πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του δώσει μια εικόνα αγίου, μάλλον ορμώμενος από μια ιδιότυπη αντίληψη του θεσμικού του ρόλου, αφού το κόμμα ΤΟΥ είναι το μόνο που φέρει τον τίτλο του Ορθόδοξου και παρέχει συστηματικά σωτηρίες δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!

Παρά το ότι όλα κρέμονται σε μια κλωστή, στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε ο κακομοίρης ο Παπαδήμος έδειχνε περισσότερο μπερδεμένος παρά ανήσυχος. Τελικά τον υποστηρίζει το ΛΑΟΣ ή όχι; Τι θα ψηφίσει την Κυριακή; Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται πως θα κοιμηθεί ο πρόεδρος Γιώργος και συγκεκριμένα από πιο πλευρό. Μπορεί να πλέξει το εγκώμιο της Μέρκελ με τις πυτζάμες σε εθνική σύνδεση, ή μπορεί να κυρήξει ανένδοτο κατά των λαθρομεταναστών από την Μοζαμβίκη, αναλόγως τα βαρομετρικά και την σκληρότητα του στρώματος. Ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις σαχλαμάρες που θα ξεφουρνίσει προκειμένου να αντιστρέψει την δημοσκοπική του κατρακύλα, το σίγουρο είναι ότι θα έχει πάλι μπροστά του ένα δάσος από μικρόφωνα. Τι άλλο να ζητήσει ένας πολιτευτής;


No comments: