9 Feb 2012

"Οργή" βουλευτού, φωνή λαού

Οργισμένοι δηλώνουν σχεδόν όλοι οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε με την τρόικα. Αυτή η οργή και όλες οι συναφείς αντιδράσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες (παραιτήσεις Μανώλη-Κουτσούκου, "λογοτεχνία" Κεφαλογιάννη, λεονταρισμοί Καρατζαφέρη) είναι απλά ένστικτο αυτοσυντήρησης. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι αυτά που συμφωνούν οι αρχηγοί τους, εκτός από πολιτικές ταφόπλακες μιας ολόκληρης γενιάς πολιτικών, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορούν ασφαλείς όχι μόνο στις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά ούτε στους διαδρόμους των κελιών του Κορυδαλλού. Νομίζουν ότι προστατεύουν εαυτούς από την οργή του κόσμου, η οποία είναι πάντα ετεροχρονισμένη και θα ξεσπάσει όταν δαγκώσουν και τα τελευταία μέτρα.

Η ιταμή τακτική "ναι σε όλα" στους δανειστές και οδυρμός στα κεραμίδια για εσωτερική κατανάλωση, όχι μόνο δεν θα αποδώσει ως πολιτική ασφαλείας, αλλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα γι αυτούς.
Η δήλωση Σαμαρά όταν βγήκε χθες από του Μαξίμου τα λέει όλα: "... να πονέσει λιγότερο ο κόσμος", δηλαδή φιλεύσπλαχνη προσφορά βαζελίνης από το βιαστή! Όταν οι ψηφοφόροι συνειδητοποιήσουν - μακροπρόθεσμα και συνολικά - τι συνέβη και ποιοί ευθύνονται, θα πέσουν θεαματικοί τίτλοι τέλους και στην πλαστή οργή που σερβίρεται σαν αντι-μνημονιακή αντίσταση από τα χαρακώματα. Το γεγονός ότι κανείς δεν βγαίνει να πει τίμια και ξεκάθαρα, "τα κάναμε θάλασσα, όχι σήμερα και χθες αλλά χρόνια τώρα", θα τους βαρύνει ακόμη περισσότερο, κάνοντας τη θέση τους στην συνείδηση του Ελληνα μη-υπερασπίσιμη και την καταδίκη χωρίς ελαφρυντικό αναπόφευκτη .

No comments: