16 Jan 2014

Εβδομάδα extreme sports το Μάιο

Μετά την απόρριψη της πρότασης της "λευκής εβδομάδας" χειμερινών σχολικών διακοπών από το υπουργείο Παιδείας, προτείνουμε μια παραπλήσια λύση για την ενίσχυση του δοκιμαζόμενου τουριστικού κλάδου, αλλά και του ηθικού των Ελλήνων συνολικά.

Προτείνουμε την θεσμοθέτηση μιας "extreme εβδομάδας", όπου οι εκλεκτοί της πολιτικής τάξης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν extreme sports όπως ανεμοπορεία, ράφτινγκ, μπάντζι τζάμπινγκ κλπ. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα προσέφερε πολύτιμη ένεση ρευστότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις της υπαίθρου και ιδιαίτερη ικανοποίηση στο μέσο Έλληνα, την ώρα που καίει ότι βρει για να μην παγώσει αυτό το χειμώνα και πηγαίνει σε συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία για να μην πεινάσει.

Προτείνουμε λοιπόν για τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά το άθλημα της ανεμοπορείας, την πτήση με ανεπόπτερο άνευ κινητήρα και επιλογή τόπου προσγείωσης, μια άσκηση που θα τον βοηθησει και την εναπομείνασα πολιτική του σταδιοδρομία. Θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την ικανότητα του να εκτελεί τα λεγόμενα "λουπ" κατά την αεροναυτική ορολογία - "κωλοτούμπες" στην καθομιλουμένη - ενώ θα μπορεί να απολαύσει και την αιθαλομίχλη που καλύπτει τη χώρα σαν αποτέλεσμα της πολιτικής του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος είναι γεννημένος για μπάντζι-τζάμπινγκ. Με την εκπληκτική του ευελιξία που του επιτρέπει να κινείται μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας και κεντροαριστεράς, η πτώση του από κάποιο ψηλό σημείο όπως η γέφυρα της διώρυγας της Κορίνθου ή ο γκρεμός του Ζαλόγγου και με σύμμαχο τη βαρύτητα, θα έκανε θραύση στις ουρές της ΔΕΗ και των εφοριών όπου απελπισμένοι φορολογούμενοι κάνουν διακανονισμούς για να πληρώσουν τα σοσιαλ-αριστερο-εισπρακτικά του μέτρα.

Για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα είναι γνωστό ότι είναι δεινός κολυμβητής κι αυτό τον κάνει ιδανικό για ράφτινγκ, όπου οι αθλητές κατεβαίνουν ποτάμια με ελαστικές λέμβους. Επειδή όμως ένας δεινός κολυμβητής δεν θα έκανε απλή πλεύση σε ένα ήρεμο ποταμάκι, προτείνουμε για τον υπουργό τους καταρράχτες της Έδεσσας. Η κάθετη πτώση του νερού αναπαριστά άριστα την ευημερία των Ελλήνων υπό τους χειρισμούς Στουρνάρα, γι αυτό και μια ορμητική κάθοδός του θα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές θέαμα.

Η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, της γνωστής πολιτικής οικογενείας, μπορεί να ενισχύσει την εικόνα του χειμερινού τουρισμού. Επειδή η υπουργός αρέσκεται να προβάλλεται όπως αρέσκεται και να διορίζει κομματικά τσιράκια σε πόστα ευθύνης, προτείνουμε μια προσέγγιση μέγιστης προβολής: Μερικές ώρες ή καλύτερα μέρες χιονοδρομίας φορώντας μόνο το τσιτωτό φορεματάκι της ορκωμοσίας της, θα εξασφάλιζε άριστη διαφήμιση για τα ορεινά θέρετρα, ενώ τα κομματόσκυλα θα σαλιάζαν ξωπίσω της. 

Τέλος για τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, της επίσης γνωστής πολιτικής οικογενείας, προτείνουμε την ελεύθερη κατάδυσή του στα νερά της θάλασσας που φέρει ο τίτλος του και απεικονίζει τα αποτελέσματά του. Προτείνουμε την επιδίωξη ενός νέου ρεκόρ βάθους ώστε το αφανές υπουργείο να διεκδικήσει κάποια διεθνή αίγλη. Καμιά πεντακοσαριά μέτρα θα ήταν αρκετά να εξασφαλιστεί μεταγραφή του υπουργού στην ιστορία και ανακούφιση για το Αιγαίο και τη ναυτιλία.

Αφού η πρόταση για σχολικές διακοπές σκι απορρίφθηκε, ας γίνει τουλάχιστον η χάρη του εκλογικού σώματος να δει την κυβέρνηση σε extreme εμπειρίες, σαν το success story και το πρωτογενές πλεόνασμα που του επέβαλε. Άλλωστε η εμπειρία που της επιφυλάσσει για τις κάλπες του Μαϊου θα είναι ανάλογη...

No comments: