8 Jan 2014

Απέδρασε αμετανόητος λαϊκιστής

Φόβοι ότι μπορεί να συνεχίσει την καταστροφική δράση του


Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση ότι ο πρώην πολιτικός ογκόλιθος Βύρων, που καταδικάστηκε στην συνείδηση της κοινής γνώμης για πληθώρα φιλολογικών εγκλημάτων πολιτικής ελαφρότητας, απέδρασε από το περιθώριο της πολιτικής ζωής και συζητά την ίδρυση κόμματος ή ενσωμάτωσή του σε υπάρχον.

Ο πολιτικός άνδρας που τη μια και μόνη μέρα που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής (εκλογές Μαϊου 2012) διόρισε με παρησσία την κόρη του επειδή "έφτυσε αίμα για να την σπουδάσει", πάγωσε το πανελλήνιο όταν μαθεύτηκε ότι διαπραγματεύεται τη συνέχιση της παρουσίας του στην πολιτική σκηνή.

Ο εμπνευστής των "δικών μας παιδιών" και του "στρατηγού ανέμου", παραβίασε τους όρους της έντιμης συνταξιοδότησης του προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ηδη καταρτίζεται ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτρέπει αμετανόητους ελαφρο-λαϊκιστές να εκπέμπουν εσαεί αερολογίες ενώ χώνουν τσιράκια τους στο δημόσιο. 

Προσφάτα, μια σειρά αποτυχημένων που κάποτε είχαν ηγηθεί υπουργείων με τα γνωστά αποτελέσματα, παραβίασαν τους όρους της απομάκρυνσής τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες για την διατήρηση της στοιχειώδους σοβαρότητας και αισθητικής στην πολιτική ζωή. 

Συγκεκριμένα πριν λίγους μήνες το έσκασε από το βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ ο Χρηστάκης ο Παπουτσής για να αναδειχθεί σε εθνικό αντιπρόσωπο στο ΔΝΤ, παρά την ειδεχθή πολιτική σταδιοδρομία του. Αλλοι στυγνοί πρώην υπουργοί της χρεωκοπίας εμφανίστηκαν αμετανόητοι σε συσκέψεις για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

 

No comments: