26 Feb 2013

Κρυφό γυμναστήριο ΠΟΥ!!!;

Από την επικαιρότητα όπως καταγράφεται στα ΜΜΕ, καθίσταται σαφές ότι η κύρια πηγή δεινών στη χώρα μας είναι ο λάθος πολλαπλασιαστής του ΔΝΤ, το γεγονός ότι ο παγκόσμιος φορέας δημοσιονομικών ζουρλομανδυών, υπεκτίμησε το βάθος της ελληνικής ύφεσης στις περικοπές που επέβαλε. Έτσι, οι εντόπιοι μάγοι βρήκαν την ευκαιρία να εισάγουν τσάμπα σοφία από το εξωτερικό και λύσουν τα προβλήματα της ιθαγενούς οικονομίας στο πιτς φιτίλι. Επίσης είναι σαφές ότι το άλλο μεγάλο θέμα είναι αν θα ορίσουμε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες και εις βάρος ποιών γειτονικών χωρών. Θυμίζουμε ότι η χάραξη ΑΟΖ με την Αλβανία, παρόλο που υλοποιήθηκε σε διακυβερνητικό επίπεδο, τελικά ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της γείτονος, δηλαδή αποτέλεσμα μηδέν. Έφθασε η χάρη μας και στον ΟΗΕ προκειμένου να εξασφαλίσουμε αποκλειστικά δικαιώματα στα κοιτάσματα της φαντασίας μας.

Στην πραγματικότητα όμως, το μέλλον της χώρας αιωρείται (συμβολικώς) πάλι στα ελικόπτερα που χρησιμοποιούν οι βαρυποινίτες για να αποδράσουν από τις φυλακές (δείτε και τη σχετική ανάρτηση για τον Παλαιοκώστα, τον Φλεβάρη του 2009). Η ελληνοαλβανική συνεργασία στο συγκεκριμένο περιστατικό θα έπρεπε να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα: Κατά την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο των φυλακών, ο Έλλην αεροπειρατής απειλούσε τον πιλότο με περίστροφο ενώ ο Αλβανός συνεργός του ανταπέδιδε τα πυρά των σωφρονιστικών φρουρών και ο παρολίγον δραπέτης προσπαθούσε να ανέβει! Εκπληκτικός συντονισμός! Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συμμετοχή αλλοδαπών γυναικών, που εμφανίστηκαν ως σύντροφοι των δύο συνεργών για να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στο ελικόπτερο.

Γιατί κατάφεραν οι συγκεκριμένοι κακοποιοί να συνεργαστούν άψογα (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) διακινδυνεύοντας τη ζωή και ελευθερία τους υπέρ αλλοεθνή συνεργού, ενώ οι κυβερνήσεις των αντίστοιχων εθνών υψώνουν τείχη κυριαρχικών δικαιωμάτων που απαιτούν ισχύ όπλων για την υπεράσπισή τους; Αυτά τα όπλα δεν μπορούν να προέλθουν παρά μόνο από τους γνωστούς κατασκευαστές που καταγγέλουμε με κάθε ευκαιρία ως οικονομικούς δυνάστες. Όχι μόνο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τις γειτονικές χώρες για να γλιτώσουμε από τη φτώχεια μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε ο ένας στον άλλο για να φτωχύνουμε περισσότερο. Κατ' αντιστοιχία στην απόπειρα απόδρασης Βλαστού, αυτό θα ήταν ανάλογο της αλληλοεξόντωσης των δύο κακοποιών στο ελικόπτερο και τη φυγή του πληρώματος με τα λεφτά που είχαν μαζί τους! Είναι σαν να έχουμε αναθέσει την εξωτερική μας πολιτική στον Κουέντιν Ταραντίνο! 

Η Θυμηδία, διαφοροποιούμενη από τη κοινώς επικρατούσα άποψη, αντιτείνει ότι η λύση στα προβλήματα μας βρίσκεται αλλού: Η απόπειρα και οι εκατοντάδες σφαίρες που έπεσαν στα Τρίκαλα είχαν και μια ευτυχή κατάληξη: "Ανακαλύφθηκε" κρυφό δωμάτιο στον χώρο των φυλακών, πρώην αποθήκη, όπου γυμναζόταν ο Βλαστός, εμφανώς για να βελτιώσει τις αναρρηχητικές του ικανότητες. Σημείωστε την έκφραση: "ανακάλυψη"! Οπότε περιμένουμε τις επόμενες απόπειρες για να "ανακαλυφθούν" κι άλλοι κρυφοί χώροι που πιθανά χρησιμοποιεί ο κ. Βλαστός στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας όπου κρατείται. Ίσως κάποιος ξεχασμένος τεκές, κάποιο δυσπρόσιτο τζακούζι, γιατί όχι και κρυφός ξενώνας όπου ο διαβόητος κατάδικος ενδεχομένως φιλοξενεί επισκέψεις από αέρος, εδάφους και υπεδάφους. Μπορεί, λέμε τώρα, να βρεθεί και ο χώρος όπου έχει κρύψει τα εκατομμύρια που αποκόμισε από την εγκληματική του δράση ώστε να βελτιωθεί η δημοσιονομική εικόνα της χώρας με μια απρόσμενη ένεση ρευστότητας.

No comments: