30 Apr 2012

Πανδημία φορέων του ιου ROUSFETI

Άλλοι τρεις ψηφοφόροι βρέθηκαν θετικοί στον ιό ROUSFETI  το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες μόνο ώρες μετά τον εντοπισμό υποσχόμενου πολιτευτή σε κακόφημο "πολιτικό γραφείο" στην περιοχή του Κολωνακίου.

Για τον ένα από τους ψηφοφόρους, για τον οποίο υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΚΕΕΛΠπΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Πολιτικών Νοσημάτων), σημειώνεται ότι εντοπίστηκε σε υπαίθριο υγειονομικό έλεγχο στα τραπεζάκια του Ντα Κάπο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται τώρα στις περιοχές του Κολωνακίου, της Πλατείας Συντάγματος και στο Ζάππειο. Με βάση τη νέα υγειονομική διάταξη, οι κινητές μονάδες επιτηρούν από τη Δευτέρα και το κέντρο κράτησης πολιτικών στις φυλακές Κορυδαλού, δηλαδή τον Άκη, που απειλεί με αποκαλύψεις οι οποίες λογικά, εφόσον υπάρξουν, θα προκαλέσουν την πλήρωση της πτέρυγας. Έλεγχοι πραγματοποιούνται επίσης σε χώρους όπου ζουν άνεργοι και απελπισμένοι ψηφοφόροι έτοιμοι να πουλήσουν την ψήφο τους για ψίχουλα.

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠπΝΟ αναφέρεται και στην υπόθεση του μολυσμένου ψηφοφόρου που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα: «Δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση του κακόφημου γραφείου από το ΚΕΕΛΠπΝΟ, επειδή ήταν αδύνατη η ιχνηλάτηση των πιθανώς απροφύλακτων επαφών του συγκεκριμένου πολιτευτή». Ως "απροφύλακτη επαφή" ορίζεται η συνάντηση με τον πολιτευτή χωρίς μάρτυρες και πρακτικά, όπου ο ψηφοφόρος διατυπώνει χαμηλόφωνα αιτήματα και ο πολιτευτής απαντά επίσης χαμηλόφωνα με αδελφικά χτυπήματα στην πλάτη του ψηφοφόρου. Έχει παρατηρηθεί ότι ο πολιτευτής χρησιμοποιεί πάντα το κτητικό "μου" μετά το όνομά του ψηφοφόρου (πχ. "Κώστα μου", "Βασίλη μου" κλπ), ενώ κάθε πρόταση του τελειώνει με τον προσδιορισμό "... εφόσον με στηρίξεις".

Μετά δε τη γνωστοποίηση αυτή, έχουν απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή για το ROUSFETI και στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠπΝΟ πάνω από 700 ψηφοφόροι που είχαν κατά δήλωσή τους απροφύλακτη επαφή με τον ανωτέρω πολιτευτή. Για τρία άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή τις τελευταίες 72 ώρες με τον ως άνω πολιτευτή, κρίθηκε από τους γιατρούς των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ ότι θα πρέπει να λάβουν προφυλακτική αγωγή προσωρινής αφαίρεσης των εκλογικών τους δικαιωμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ROUSFETI / EXAGORA PSIFON και εφιστάται η προσοχή των ψηφοφόρων σε κάποια βασικά σημεία:

O ROUSFETI μεταδίδεται μέσω της ανταλλαγής κενών υποσχέσεων, ενώ οι κύριοι φορείς μόλυνσης είναι οι διορισμοί, οι τακτοποιήσεις συμβασιούχωνοι παράνομες μοριοδοτήσεις, επιδοτήσεις, δημόσια έργα από το παράθυρο, κλπ.

 Τεστ για τον ROUSFETI προσφέρονται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠπΝΟ. Οι αρχές συνιστούν διαρκή επαγρύπνηση καθώς η ταχεία εξάπλωση του ιού εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει γενικευμένη χρεωκοπία, ακόμη και κατάλυση του πολιτεύματος, ενώ η πρόληψη παραμένει η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

No comments: