20 Mar 2012

Οι κομματικοί μηχανισμοί σφυρίζουν αδιάφορα για την ενδημική διαφθορά στο δημόσιο

 Ένα από τα τυράκια ενόψει των επικείμενων εκλογών είναι οι συνεχείς ειδήσεις για την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο. Άγια η αποκάλυψη της σαπίλας, αν και πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου, αλλά πως έγινε και βγήκαν όλα αυτά ένα μήνα πριν τις κάλπες; Οι απάτες του ΙΚΑ Καλλιθέας, τα πλαστά επιδόματα για τυφλούς, αναπήρους και οι συντάξεις μαϊμού, όλα αυτά ήταν γνωστά από δεκαετίες και εξακολουθούν να παραμένουν "ορφανά". Οι συνδικαλιστικοί φορείς που ουσιαστικά διοικούν τις διάτρητες υπηρεσίες δεν βγάζουν "κιχ" για τη καθημερινά αποκαλυπτόμενη ρεμούλα. Λαλίστατοι συνδικαλιστές, που υπό κανονικές συνθήκες έχουν άποψη επί παντός επιστητού, από το πανεπιστημιακό άσυλο μέχρι την πολιτική του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κονγκό, ξαφνικά έχασαν τη μιλιά τους!

Δεν υπάρχει τέτοιας έκτασης διαφθορά χωρίς γνώση των υπόλοιπων λειτουργών του συστήματος, και ειδικά των κομματικών οργάνων, των μόνων αποτελεσματικών θεσμών εντός του δημοσίου. Οι μηχανισμοί που δεκαετίες τώρα κουμαντάρουν με κρατικές σφραγίδες τις μεταθέσεις, μετατάξεις, επιμορφώσεις, συστάσεις επιτροπών, θεσμοθέτηση απίθανων επιδομάτων ("έγκαιρης προσέλευσης" κλπ.), μπορεί να πιστέψει κανείς ότι δεν ήξεραν για τις κομπίνες με τις συντάξεις και τα επιδόματα; Ότι δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπήρχαν συνταξιούχοι με πάνω από 100 χρόνια "ζωής", ότι οι τυφλοί δικαιούχοι επιδομάτων οδηγούσαν (μπορεί και να πετούσαν και αεροπλάνα, όλα πια τα περιμένει κανείς), ότι κάποιοι επώνυμοι αγρότες έπαιρναν επιδοτήσεις βιομηχανιών; 

Η απλή κοινή λογική υπαγορεύει ότι τα συνδικαλιστικά φέουδα όχι μόνο ήξεραν αλλά ήταν στο κόλπο. Δεν γίνεται απλά να ξέρεις και να είσαι αμέτοχος, γιατί είναι πολλά τα λεφτά και πολλά τα ψηφαλάκια. Φαγοπότι χωρίς συνδαιτημόνες δεν υπάρχει, η ομερτά θέλει ικανοποιημένα μέλη, αλλιώς σπάει και χύνεται το πύον. Δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος της προκοπής να βρει αν ήταν συνδικαλιστικά ενεργά τα προφυλακισμένα λαμόγια και σε ποιούς χώρους, και να το αποκαλύψει ΠΡΙΝ τις εκλογές; Στο ερώτημα, γιατί έσπασε το σπυρί μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές υπάρχει μια εμφανέστατη απάντηση βασισμένη επίσης στην απλή κοινή λογική, τόσο εμφανής που δεν χρειάζεται να γραφτεί.  Προσοχή στο τυράκι της πάταξης της διαφθοράς στο δημόσιο, έχει κομματική φάκα από πίσω!

No comments: