12 Mar 2012

Άρχισαν πάλι τα κομματικά αλληλοχειροκροτήματα...

Οι προεκλογικές διεργασίες στα δύο μεγάλα κόμματα, οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ με μοναδικό υποψήφιο τον Βενιζέλο, (σε στυλ σοβιέτ, ποιός τη χέζει τέτοια εποχή την εσωκομματική δημοκρατία), και το αίτημα Σαμαρά προς το εκλογικό σώμα για αυτοδυναμία, δείχνει ένα πράγμα: ότι τα δύο κόμματα ετοιμάζονται για ένα ακόμη φαγοπότι, ότι η κατρακύλα των τελευταίων ετών και η επίσημη πλέον χρεωκοπία, δεν έχουν αλλάξει κατά το παραμικρό τη διάθεσή τους για περισσότερο πλιάτσικο. 

Οι επευφημίες των νεολαίων ενώ ανακοινωνόταν ο αποκλεισμός των άλλων υποψηφίων για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τα χειροκροτήματα όταν διαβεβαίωνε ο Σαμαράς ότι "τον ξέρουμε" και ζητούσε "να του λύσουμε τα χέρια για να σώσει την Ελλάδα", δεν μπορεί να προκάλεσαν ανατριχίλες μόνο στην Θυμηδία. Είναι σαφές ότι ο συφερτός των ημετέρων που παραδοσιακά οικειοποιούνται το κράτος επί τη επιτυχία τους στις κάλπες με την ανοχή όλων μας, ετοιμάζονται για άλλο ένα πάρτι. 

Η πρόσφατη χρεωκοπία, ουσιαστική και από προχθές και τυπική με το κούρεμα τους χρέους και την καταφυγή στις ρήτρες "συλλογικής δράσης", δηλαδή ο εξαναγκασμός των επενδυτών να διαγράψουν εθνικό χρέος, βαίνει να καταγραφεί από τα επεφημούντα κομματικά ασκέρια ως μια γκρίζα παρένθεση, μια κακή συγκυρία που μας καθυστέρησε προσωρινά και τώρα ξανά τραβάμε προς την ανάπτυξη, δηλαδή τη δόξα "των δικών μας παιδιών". Τα 130 δισεκατομμύρια που μας τάξανε οι ευρωπαίοι, είναι μεγάλο δέλεαρ, εξ' ου και ο ενθουσιασμός των νεολαίων, που βλέπουν ρευστό στον ορίζοντα σε εποχή ξεραϊλας.

Προσοχή Έλληνα, νέο κομματικό πλιάτσικο στον ορίζοντα, ετοιμάζονται να σε κλέψουν πάλι, με πρόσχημα την ανάπτυξη. Ξέρουν ότι έχεις απελπιστεί και θα σου ρίξουν μερικά ψίχουλα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και προγράμματα "επανεκίνησης", αλλά μην έχεις καμία αμφιβολία, πρώτα θα ταϊσουν τα δικά τους παληκαράκια με την μερίδα του λέοντος στο δημόσιο. Προσοχή, τα σημάδια είναι σαφή και γνωστά! Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ότι είναι "ενωμένο, δυνατό", εννοεί "μυρίστηκε κοκό", ενώ τα "λυμένα χέρια" του Αντώνη είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: "το ψητό δικό μας, κάτω τα χέρια!". Η σωτηρία της χώρας; Δεν μπορεί να ξέχασαν όλοι την τελευταία φορά που ο Σαμαράς που είχε καρέκλα. Στη στελέχωση Μουσείου Ακρόπολης όλοι κατά παράδοξο τρόπο ήταν Καλαματιανοί, από την εκλογική του περιφέρεια. Πόσες αποδείξεις χρειάζονται ότι δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο από το να μοιράζουν λεφτά άλλων, στους δικούς τους. Θα την πατήσουμε πάλι;

No comments: