18 Mar 2012

Δοξάστε τον! *

Εμβρόντητοι παρακολούθησαμε σήμερα την αυτο-εκλογή (όπως λέμε αυτο-γκόλ) του Βαγγέλη Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης που για δεκαετίες καθόριζε την τύχη της χώρας και τώρα καταφεύγει σε φιέστες για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να υφίσταται. Σύμφωνα με το κόμμα, ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (μετριοπαθής ισχυρισμός σε σύγκριση με το εκατομμύριο-εκατό του Γιωργάκη αλλά και πάλι εξωφρενικός) "μέλη" και "φίλοι", συνέρρευσαν με παρρησία για να εκλέξουν αυτόν που τους είπαν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης πολιτικώς καθυστερημένων κλακαδόρων. Ο προαποφασισμένος αρχηγός μίλησε για "πίκρες" και μοίρασε συγγνώμες, στα πλαίσια της πάγιας τακτικής να αντιμετωπίζονται όλα τα πολιτικά γεγονότα με επικοινωνιακούς όρους. Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις, ένεκα της χρεωκοπίας της χώρας και της οικονομικής εξαθλίωσης του πληθυσμού. Η Θυμηδία για να βοηθήσει το παραπαίον κόμμα και τον αποζητών νομιμοποίηση αρχηγό του να γλιτώσουν τα γιαουρτώματα στην επικείμενη παρέλαση, προτείνει την παρακάτω ανακοίνωση, ώστε να να πειστεί το καταρρακωμένο εκλογικό σώμα ότι βλέπει κακό όνειρο και ότι στην πραγματικότητα ζει στη "Δανία του Νότου" (γεωγραφική ανακρίβεια, πιο νότια, Δανία της Αφρικής εννοούσαν, ίσως και της Ανταρκτικής, ποιός ξέρει...). Ζητούμε συγγνώμη για το πρόχειρο της σύνταξης, έγινε γρήγορα για να προλάβουμε τα δελτία των οχτώ...

Σήμερα η μεγάλη δημοκρατική παράταξη μια ακόμη φορά αφουγκράστηκε την λαϊκή βάση στην εκλογή αρχηγού. Έτσι παρά τα υπέρογκα κομματικά χρέη στις τράπεζες, το ΠΑΣΟΚ οργάνωσε σε ολόκληρη τη χώρα μια μεγάλη γιορτή δημοκρατίας, ακολουθώντας την ιστορική του παράδοση του μοναδικού υποψηφίου των Μπρέζνιεφ, Χότζα, Τσαουσέσκου κλπ.
Εμείς, η δημοκρατική παράταξη που προώθησε με δύναμη την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, τώρα, αναβαπτισμένοι στα ιδανικά του σοσιαλισμού της αναδιανομής υπέρ ημετέρων, πασχίζουμε να διατηρήσουμε τους πόρους της κοινωνίας στην υπηρεσία του λαού που έχει τακτοποιηθεί το δημόσιο και αρχίζουμε νέα πορεία για νέες κατακτήσεις και νέες αναλήψεις.
Προχωράμε εμπρός, με νέο αρχηγό τεράστιου ειδικού βάρους και νέα όρεξη για τόνωση της οικονομίας και της κατανάλωσης. Εμπρός, για μια ευρωπαϊκή προοπτική των άλλων λαών που παράγουν ανάπτυξη και πλούτο για εμάς. Με δεσμεύσεις για καλύτερη ποιότητα ζωής, στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους Έλληνες και κλείνουμε το μάτι στα δικά μας παιδιά.
Το νέο ΠΑΣΟΚ + 47 κιλά στην ηγετική καρέκλα


* Παραφθορά του τίτλου διαχρονικής πολιτικής σάτιρας του Χάρι Κλιν, "Δοξάστε Με!"

No comments: