30 May 2013

Φτιάξε και συ ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μπορείς!

Τώρα που η εγχώρια πολιτική τάξη έλυσε τα προβλήματα της χώρας και ολοκλήρωσε το "σαξές στόρι" που λέγεται ελληνική οικονομία (ποιητική αδεία του Αντώνη, προέρχεται από τα συνθετικά "σεξ στόρι" και "Σόιμπλε"), είπε να καταπιαστεί και με την Χρυσή Αυγή και το βδελυρό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται και αντιμετωπίζει τους λαθρομετανάστες.

Έτσι, εκτός των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, που προτίθενται να καταθέσουν στη βουλή τις δικές τους, διαφορετικές (!) προτάσεις νόμου κατά του ρατσισμού, η Θυμηδία καλεί όλους τους αναγνώστες να συνδράμουν την προσπάθεια του "συνταγματικού τόξου" να καθαρίσει επιτέλους η πολιτική σκηνή από την ρατσιστική μάστιγα.

Ο καθένας μπορεί να δώσει το δικό του ορισμό για το τί είναι ρατσισμός και μετά να τον καταργήσει νομοθετικώς. Σε κούρασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ που κλαίγονται διαρκώς για την κατάντια της ομάδας τους; Σου τη σπάνε οι γιάπηδες που παρκάρουν τα μικρά και ακριβά αυτοκίνητα τους όπου γουστάρουν; Σε χαλάει η αλογοουρά του Κρίτωνα Αρσένη, που εμφανίζει και κάποια σημάδια ρήξης με σαμπουάν και βούρτσες (για οικολογικούς λόγους, σίγουρα...); Όλα αυτά μπορείς να τα καταστήσεις παράνομα με λίγες απλές λεξούλες, τις οποίες, πρώτον τυπώνεις σε ένα χαρτί δίπλα στον όρο "ρατσισμός" ή "φυλετικές διακρίσεις" επί το ελληνικότερον, δεύτερον το κάνεις πολλές-πολλές φωτοτυπίες, το φέρνεις στην βουλή προς ψήφιση και αν περάσει, μετά το δίνεις στους αστυνομικούς που τρέχουν όλη μέρα με τις μηχανές και τους λες "εφαρμόστε το". Τέλος! Με μια μικρή συγγραφική δουλίτσα και κάποιες τυπικές διαδικασίες, δίνεις μια στον ρατσισμό και τον καταστρέφεις! Έτσι έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη ότι απάλλαξες την κοινωνία από την μάστιγα των Σμαρτ στα πεζοδρόμια και των κιτρινόμαυρων κασκόλ κάθε Κυριακή στις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι ανθρωπιστές του ηθικώς βαρέος (και δομικώς σαθρού, διαβρωμένου από την διαφθορά και την υποκρισία) συνταγματικού τόξου, μπορούν ατενίζουν τον συνάνθρωπο με την πνευματική ανάταση της νομοθετικώς κατοχυρωμένης ανοχής τους, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου κλπ. Ανοχή, πολυπολιτισμός και βιοποικιλότητα! Μια χαρά...

Όμως στους γκρίζους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου, ο Αλή, ο Χασάν, η Φατμέ και οι άλλοι μέτοικοι από τις εμπόλεμες ζώνες του κόσμου, μάλλον δεν θα διαβάσουν το ΦΕΚ για να ξέρουν πόσο ασφαλέστεροι θα είναι εφόσον τους περιέβαλαν με τέτοια νομοθετική βιοποικιλότητα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ. Η σταθερή δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής και οι βλακώδεις μικροπολικές πρακτικές τύπου τζάμπα αντιρατσιστική πλειοδοσία που την τροφοδοτούν, αποτελούν μια ασήμαντη λεπτομέρεια στο κλίμα ασφάλειας και διαπολιτισμικής αρμονίας που θα νιώθουμε από δω και πέρα. Και προκειμένου να παραγράψουμε τέτοιες λεπτομέρειες και να αναδειχθούμε όλοι σε τιτάνες φιλευσπλαχνίας, γιατί να μην γράψει ο καθένας μας το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, να το βάλει σε ένα φάκελο και να το στείλει στην βουλή προς ψήφιση, έτσι βρε αδελφέ, για να νιώσει μέλος του μεγάλου, πολύχρωμου τόξου της στοιβαρής μας δημοκρατίας!


No comments: