12 Mar 2013

Βρέθηκαν γνήσια τιμολόγια!

Την ανακάλυψη γνησίων τιμολογίων που αφορούν πραγματικές συναλλαγές, ανακοίνωσαν χθες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας τα έσοδα που προέκυψαν υπέρ του δημοσίου ταμείου από την έκδοσή τους. Τα τιμολόγια βρέθηκε ότι προέρχονται από διάφορες μικρομεσαίες επιχειρήσεις την περίοδο 2000-2010, τεκμηριώθηκε δε ότι ανταποκρίνονται σε πραγματικά αγαθά και υπηρεσίες κι όχι κοπανιστό αέρα όπως ισχύει για την έκδοση των περισσότερων τιμολογίων στη χώρα. 

Ο υπουργός Οικονομικών προέβη σε σύντομες δηλώσεις επί του θέματος, εκθειάζοντας τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του υπουργείου, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται τα μπλοκ των τιμολογίων για την εκτόνωση της φαντασίας των συναλλασομένων. "Έχουμε βρει αναρίθμητα τιμολόγια που αφορούν σε αγοροπωλησίες σεληνιακών πετρωμάτων, σε συνολικές ποσότητες που υπερκαλύπτουν πολλαπλασίως τη μάζα της Σελήνης", αποκάλυψαν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου.

Οι επιχειρήσεις που εξέδωσαν γνήσια τιμολόγια είναι λουκουμοποιία, παρασκευαστής σαλεπιού, μέντιουμ χαρτομαντείας εκ Μπουρκίνα Φάσο, καντίνα βρώμικου στα περίχωρα Αγρινίου, κατασκευαστής κασκόλ του Αστέρα Τρίπολης, τρεις πωλήτριες ανθέων κέντρων διασκέδασης της Μακρακώμης, δύο βιοτεχνίες μπαλονιών, ένας πλανόδιος πωλητής χαρτομαντηλών, δύο καθαριστές φανών αυτοκινήτων υπηκοότητας Μπαγκλαντές καθώς και επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος όπως μονοπρόσωπες πωλήσεων προσωπικών ανεμιστήρων και τατουάζ χένας σε παραλίες. 

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις με την έκδοση νομίμων παραστατικών δήλωσαν και πλήρωσαν συνολικό φόρο 22.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα εικονικά τιμολόγια συνοικιακού περιπτέρου για ένα ολόκληρο μήνα - του Γρηγοριανού ημερολογίου. Πηγές του ΣΔΟΕ προειδοποίησαν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και ότι όλοι οι υπόχρεοι ΦΠΑ ανεξαιρέτως, θα κληθούν να καταβάλουν τις εκπρόθεσμες οφειλές τους ή θα οδηγηθούν ενώπιον εισαγγελέων για την απαγγελία κατηγοριών φοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος. Αμέ!

No comments: