5 Nov 2012

Εκλογές... χθες!

Πέρασαν μόλις πέντε μήνες από τις τελευταίες εκλογές και ξεκίνησε πάλι το γαϊτανάκι της εκλογολογίας, αυτή τη φορά από τον άξιο κληρονόμο της στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης είπε να ρίξει μια κανονιά για να ταράξει τα νερά της πολιτικής, λές και δεν μας φτάνει το φάσμα της εσωτερικής χρεωκοπίας που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Βασίζει την αντιπολιτευτική στρατηγική του στην πεποίθηση ότι η Γερμανία μπλοφάρει και δεν θα μας πετάξει έξω από την ευρωζώνη. Περί οικονομικής πολιτικής μηδέν. Περί αναδιοργάνωσης της παραγωγικής βάσης που διέλυσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τίποτα. Ωραία Αλέξη, κέρδισες, μάλλον δεν θα μας διώξουν, μπορούν όμως να μας υποβάλλουν σε μια επώδυνη εσωτερική στάση πληρωμών, να μας αναγκάσουν να εκλιπαρούμε για τρόφιμα, φάρμακα και θέρμανση καθώς αρχίζει ο χειμώνας. Μπορούν να μας στριμώξουν μέχρι να οδηγηθούμε σε εσωτερική ρήξη, μέσα στην ευρωζώνη. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα νέο εμφύλιο με σαφείς διαβεβαιώσεις για παραμονή στο ευρώ, δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα, θα διαφυλάξει την νομισματική μας σταθερότητα ο κύριος Σόιμπλε. Καθώς εμείς θα αλληλοσπαρασσόμαστε, αυτός θα μπορέσει επιτέλους να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο, ότι τιμωρούνται οι βρωμο-Έλληνες που έλεγαν ψέμματα για τα ελλείμματά τους.

Τελικά μάλλον άργησε να ζητήσει εκλογές ο Αλέξης. Δεν έκλεισαν πέντε μήνες από τις προηγούμενες, πέντε μήνες είναι πολύς καιρός στην πολιτική, έτσι; Παπαγάλοι της παραπολιτικής μιλάνε συνεχώς για "πυκνό πολιτικό χρόνο", σωστά; Όμως σε αυτό το διάστημα, εκτός από οριζόντιες περικοπές και τη διαρκή ασφυξία ρευστότητας, η κυβέρνηση έχει να επιδείξει το μνημιώδες νομοθετικό επίτευγμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του περιπτερά! Αφού καταφέραμε ως χώρα να πατάξουμε τη μάστιγα των περιπτέρων, μπορούμε να εκλέξουμε πανυγηρικά άλλη μια φουρνιά κοινοβουλευτικούς ρεμπεσκέδες να ψηφίσουν νέες περικοπές στα εισοδήματα - τα δικά μας, όχι τα δικά τους και των διορισμένων παλικαριών τους στη Βουλή, που παραμένουν λίγο-πολύ άθικτα. Μέχρι που βρήκαν το θράσος να διπλασιάσουν το κονδύλι του ιδρύματος της Βουλής, γιατί κόπηκαν οι μισθοί και τα παιδιά έχουν έξοδα...

Ετσι θα παραγραφούν και τυχόν ποινικά αδικήματα των υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου, θα ακυρωθεί η διαδικασία άρσης του ασύλου για τους χρυσαυγίτες βουλευτές που παριστάνουν το κράτος, θα φθάσουν και σε διψήφια εκλογικά ποσοστά για εκτραχηλιστούν στη βουλή και στο δρόμο και φυσικά θα έχουμε τη χαρά να υποστούμε το γνωστό φεστιβάλ παπαρολογίας που λέγεται "προεκλογική εκστρατεία", και στο τέλος θα ψηφίσουμε για άλλο ένα λαμπρό μέλλον για να εισπράξουμε το ίδιο αγκυλωτό παρόν. Ε λοιπόν, γιατί όχι; Ας κάνουμε εκλογές κάθε μήνα! Είναι λίγο ακριβό αυτό το χόμπι, αλλά έτσι θα εκτονώνονται όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες της πολιτικής φαντασίας που οραματίζονται την οικονομία του 2004 με τον τσαμπουκά του 1912. Αν δεν τους δώσουμε εκλογική διέξοδο να απασχολούνται, θα μας γυρίσουν στην οικονομία του '12 με τον τσαμπουκά του 2004. Θυμάται κανείς τη εθνική ξεφτίλα της λαϊκής κατακραυγής υπέρ του ντοπαρισμένου Κεντέρη; Ας εργαστούμε τώρα για ένα υψηλότερο επίπεδο παγκόσμιου διασυρμού: η ασυδοσία της αριστεράς οδηγεί στη νομιμοποίηση του ναζιστικού χαιρετισμού στο κοινοβούλιο και την κοινωνία. Εμπρός για νέα ακραία πόλωση, για φρέσκο εθνικό διχασμό με νωπή λαϊκή εντολή!

No comments: