15 Sept 2012

Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή για την απήχηση της Χρυσής Αυγής

Η πολιτική Θυμηδία εμπνεόμενη από την εκστρατεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για συγκέντρωση υπογραφών ώστε να προκληθεί σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για να διερευνηθούν οι αιτίες που οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, έρχεται να προτείνει μια ακόμη σημαντικότερη διερεύνηση που θα καταστεί χρήσιμη στον ελληνικό λαό και την πολιτική σκηνή ειδικότερα. Πρώτα όμως λίγα λόγια για την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του αρχηγού Πάνου Καμμένου:

Ο αρχηγός Πάνος το 'πιασε νωρίς το πολιτικό μύνημα. Στο μυαλό του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου το μνημόνιο είναι δαιμονοποιημένο, κακό, τζιζ. Όχι αδικώς, καθώς συνδέεται με ανήκουστες περικοπές και άστοχα μέτρα, υπουργούς ρόμπες και πολιτικές αχρειότητας (πχ. χαράτσι). Δαίμονας το χαράτσι, εξεταστική αυτοί - απλό! Ο αρχηγός Πάνος εξετίμησε ότι έτσι θα τραβήξει τους δυσαρεστημένους όλων των χώρων. Ποιός δεν θέλει να αποδωθούν ευθύνες για το τρισκατάρατο μνημόνιο; Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και πολίτες κάποιων ξένων χωρών που θα υποστηρίξουν αναφανδόν την ιδέα, δεδομένου ότι φορολογούνται περισσότερο για να καλυφθούν τα ταμειακά ελλείμματα της Ελλάδας.

Αν εξετάσουμε όμως τα αποτελέσματα προηγούμενων εξεταστικών επιτροπών, θα διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο δεν έχουν αποφέρει τίποτα όσον αφορά ευθύνες πολιτικών προσώπων, αλλά κατά κανόνα αποτελούν πολιτικά τσίρκα, όπου κάθε παράταξη ξεπλένει τους δικούς της και λεκιάζει τους άλλους με πολλαπλά προαποφασισμένα πορίσματα. Αυτό για το οποίο ο αρχηγός Πάνος επιχειρεί να μαζέψει χιλιάδες υπογραφές, είναι ένας απαξιωμένος και κατά τεκμήριο αποτυχημένος κοινοβουλευτικός θεσμός, άλλοθι για όσους τον επικαλούνται, να αίρουν και όχι να αποδίδουν ευθύνες πολιτικών. Λειτουργεί πάντα σαν ποδοσφαιρική εξέδρα, ότι κι αν σφυρίξει ο διαιτητής εις βάρος της ομάδας μας τον γιουχάρουμε άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος, κι ότι κι αν σφυρίξει εναντίον του αντιπάλου, χειροκροτούν ενθέρμως. Ελλάς; Μάλλον γελάς...

Υπολόγισε λοιπόν ο αρχηγός Πάνος ότι θα φέρει κόσμο κοντά στο κόμμα. Φυσικά παραλείπει την αφήγηση ότι το μνημόνιο (ή μάλλον ΤΑ μνημόνια, έχουμε ήδη καταπιεί δύο και έρχονται κι άλλα), δεν είναι το πρόβλημα αλλά η επώδυνη και άτσαλη αντιμετώπιση, το ψαρόλαδο για τα οικονομικά χάλια της χώρας, που δεν είναι δυνατό να αποδωθούν αποκλειστικά σε έναν ή δύο πολιτικούς ή ένα κόμμα. Οι ευθύνες διαχέονται προς τα πίσω σε βάθος δεκαετιών και σηματοδοτούν το αιματηρό (με αίμα μη-προνομιούχων) μονοπάτι της οικονομικής αποτυχίας μέχρι το κεφαλόσκαλο ιερών για την ελληνική πολιτική αγελάδων, με πιο προφανή τον Ανδρέα. Επιφανής οικονομολόγος, ένθερμος υποστηρικτής του Κεϊνσιανισμού και ιστορικώς παριστάμενος στο περίφημο συνέδριο του Μπρέτον Γουντς, που καθόρισε την μεταπολεμική αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας (Διεθνής Τράπεζα, ΔΝΤ, κλπ.)

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον μέσο ψηφοφόρο που ψαρεύει ο αρχηγός Πάνος, που ξέρει μόνο: Μνημόνιο-τζιζ. Τζιζ δεν είναι μόνο το μνημόνιο και οι εμφανείς φορείς του (Γιωργάκης, Κωστάκης, συν αυτώ οικονομικοί υπουργοί και στελέχη αντίστοιχων υπουργείων), αλλά όλοι οι πολιτικοί που έχουν καθίσει στα έδρανα της Βουλής από το 74 και μετά, που με ελάχιστες εξαιρέσεις ανήγαγαν το δόγμα "εκλέγεσθαι δια του διορίζειν" σε ύψηλη τέχνη, το αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε ο διορισμός της θυγατέρας Πολύδωρα στο "ναό" της δημοκρατίας. Λοιπόν, πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές για τους πραγματικούς λόγους της αποτυχίας της χώρας να σταθεί στο ύψος της μεγάλης ιστορίας της. Συνεπώς, κυρήσσουμε την έναρξη συλλογής υπογραφών υπέρ του παρακάτω κειμένου, προκειμένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να πράξει τα δέοντα ώστε να πραγματοποιηθεί η θέληση των πολιτών που θέτουν ευθαρσώς από κάτω το όνομά τους:

Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι διακυρήττουμε ότι επιθυμούμε τον αποκλεισμό από την πολιτική κομματαρχών, πολιτευτών και λοιπών κομματόσκυλων που συναλλάσονται με ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ψηφοφόρους και αφήνουν εκτός τον υπόλοιπο λαό, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν στο σύνολό του, με αποκλειστικό σκοπό την εκλογή τους και την διαιώνιση της οικογενειοκρατίας σε κόμμα και κράτος, κατά τα παραδείγματα Βύρωνα, Σιούφα κλπ.

Ζητούμε να γίνονται δεκτοί στα κόμματα και στις πολιτικές παρατάξεις, ασχέτως χροιάς, άνθρωποι με επαγγελματικά εχέγγυα και τυπικά εφόδια κατάλληλα και κατ' επιλογή για τον τομέα που επιθυμούν να υπηρετήσουν. Οι οδοντίατροι στα οικονομικά υπουργεία και οι φαρμακοποιοί στην γεωργία έχουν παράξει αποτελέσματα που μετρούνται με πήχη αποτυχίας την αποδοχή φασιστικών αντιλήψεων στην μέχρι πρόσφατα πολιτικά ισορροπημένη και ανεκτική ελληνική κοινωνία. Τέλος ζητούμε να είναι υποχρεωμένοι ΠΡΩΤΟΙ οι κρατικοί λειτουργοί και οι πολιτικοί ταγοί να τηρούν απαρέγκλητα και χωρίς δικαιολογίες περί νομιμότητας και ηθικής, το πνεύμα και το γράμμα όλων των νόμων, ώστε να μην οδηγούν την κοινωνία σε ατραπούς παραβατικότητας και έλλειψης συλλογικής ασφάλειας και τελικά στην ανάδειξη φασιστοειδών σε υποκατάστατα του κράτους.

Οι υπογεγραμμένοι

No comments: