13 Jul 2013

stonagyristo.grrr




Ο Χρήστος ο Παντοφλής, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πάντα στις επάλξεις των αγώνων της τακτοποίησης φίλων, ψηφοφόρων και "συναγωνιστών" στο δημόσιο, μετά από λαμβρή πορεία σαν σκυλάκι του Ανδρέα, επίτροπος στην Κομισιόν και υπουργός με ειδικότητα τα εγκαίνια, έχοντας στηθεί για τις κάμερες μπροστά σε εκατοντάδες μακέτες έργων, τιμάται τώρα με μια σημαντική θέση στο εξωτερικό σαν εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Κάποιοι εξ ημών όμως νιώθουμε ότι ο Χρηστάκης (κατά τον έτερο ογκόλιθο της πολιτικής πρασινίλας, τον Κίμωνα) αξίζει μιας τοποθέτησης ανάλογης του πραγματικού του βεληνεκούς. Συγκεκριμένα μας απασχολεί η απόσταση από τη νέα έδρα του Χρηστάκη (στην Ουάσινγκτον αν δεν απατώμεθα). Ένα στέλεχος τέτοιου βεληνεκούς λοιπόν, με χιλιάδες διορισμένα τσιράκια, μπορεί να επανακάμψει μια μέρα στο δασύτριχο ΠΑΣΟΚ που χρόνια ενσάρκωνε - άλλωστε είχε θέσει και υποψηφιότητα για την αρχηγία. Κάποιοι εξ ημών λοιπόν θεωρούμε ότι ένα τέτοιο στέλεχος αξίζει μιας μεγαλιωδέστερης αποστολής, έξω από τα όρια που έχει συνηθίσει να μεγαλουργεί. Αυτή η αποστολή δεν θα αφορά μόνο τη δοκιμαζόμενη ψωροχρήσταινα αλλά όλη την οικουμένη και ακόμη παραπέρα. Ο Χρηστάκης ο Παντοφλής διαθέτει τα εχέγγυα να ηγηθεί της σχεδιαζόμενης διαστημικής αποστολής στον πλανήτη Άρη! 

Ως γνωστόν η αποστολή σχεδιάζεται να είναι μιας διαδρομής: Οι επίλεκτοι αστροναύτες θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στον κόκκινο πλανήτη, επειδή για την ώρα υπάρχει μόνο η τεχνολογία για να πάνε, αλλά όχι να επιστρέψουν. Θα κάνουν πειράματα, πιθανά να δημιουργήσουν την πρώτη γενιά ανθρώπων εκτός της Γης, θα προάγουν τη γνώση και την επιστήμη σε νέα σύνορα και θα γράψουν τα ονόματά τους στην ιστορία, άρα ο Χρηστάκης ο Παντοφλής είναι ήδη εκεί (πνευματικώς).

Σε μια προσπάθεια επιλογής μιας αποστολής αντάξιας του ανδρός, η Θυμηδία εγκαινιάζει εκστρατεία συλλογής υπογραφών με αίτημα τη διαπλανητική αποστολή του Χρηστάκη. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.stonagyristo.grrr

No comments: