11 Aug 2012

Απώγειο κρατικής σαπίλας

Η προχθεσινή είδηση ότι υπάλληλος του πρωτοδικείου Αθήνας κατείχε 9 εκατομμύρια ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορεί να εξηγήσει, αναδεικνύει την κύρια εστία αλλά και το μέγεθος της διαφθοράς στο δημόσιο: Την υπό κανονικές συνθήκες ιερή Δικαιοσύνη. 

Το μέγεθος του πλούτου της συγκεκριμένης υπαλλήλου δείχνει ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν είναι πλέον δικαστήριο αλλά σουπερμάρκετ δικών, δηλαδή εφόσον έχεις χρήμα, ψωνίζεις δικαστές και υπαγορεύεις δικαστικές αποφάσεις καταπώς  γουστάρεις. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυρία είχε φυσική πρόσβαση και ευχέρεια επικοινωνίας με εκατοντάδες δικαστές και δικηγόρους, σημαίνει ότι δραστηριοποιούταν σε ένα προσοδοφόρο πεδίο συναλλαγών, όπου αγοράζονται και πουλιούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, χωρίς αποδείξεις για την εφορία... Κατά κανόνα οι μεγαλο-εγκληματίες δεν χάνουν το πουγγί τους κατά τη σύλληψη και έτσι έχουν τεράστιους πόρους στην διάθεσή τους όταν βρεθούν στο σκαμνί, και όχι μόνο για ακριβούς δικηγόρους. Τότε απευθύνονται στην εν λόγω κυρία και τους συνεργάτες της (δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο επικερδές κύκλωμα κατά μόνας...) και επιστρέφουν σύντομα στην κοινωνία, ενώ τα κορόιδα που έκλεβαν και σκότωναν πληρώνουν από πάνω και τους μισθούς των αξιότιμων κυρίων και κυριών που "μεσολαβούν" και "διευκολύνουν"!

Προκαλεί τρόμο αν υπολογίσει κανείς πόσες "δίκες" πούλησε η εν λόγω κυρία και πόσοι άλλοι εμπλέκονται, σεβαστοί δικαστές και ονομαστοί δικηγόροι, η τελευταία καταφυγή του Έλληνα όταν αδικείται από τους ισχυρούς και το κράτος. Θα μας κάνουν όλους χρυσαυγίτες...

No comments: