19 Dec 2007

Το αντίδοτο της τηλεόρασης

Η είδηση ήταν η νέα κλοπή τηλεοπτικού αναμεταδότη από ορεινή περιοχή των Ιωαννίνων. Το τελευταίο καιρό άγνωστοι έχουν αφαιρέσει και άλλους αναμεταδότες αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν διοχετευτεί σε άγνωστη κατεύθυνση... Αναμφίβολα το συγκεκριμένο επιτήδευμα θα ήταν μια δίκαια μεταχείριση προς πολλά κανάλια εθνικής εμβέλειας που κατοικοεδρεύουν στο ψευδοκράτος των Αθηνών. Αν και η είδηση πέρασε στα ψιλά, θα μπορούσε να είναι το έναυσμα για εμπνευσμένη πολιτιστική αντίσταση, που ίσως να έκανε κάποιους καναλάρχες να αλλάξουν χαβά και να μην υποτιμούν τόσο την νοημοσύνη των τηλεθεατών. Ας μην σπεύσουν οι τζουτζέδες τους να παραπονεθούν για προτροπή σε εγκληματική πράξη, γιατί για μια δεκαετία και πλέον τα αφεντικά τους κατέλαβαν ετσιθελικά το δημόσιο αγαθό των τηλεοπτικών συχνοτήτων και το γέμισαν σκουπίδια.

Σας προκαλούν ανία τα ριάλιτι; Σας έπληξε ο Αυτιάς με τα γλυκανάλατα αστεία του; Σας πάγωσε ο Θέμος με τις κρυάδες του; (Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν δύο τόσο άχαρες, αντι-τηλεοπτικές προσωπικότητες να κάνουν καριέρα στην τηλεόραση). Σας εξόργισαν τα τσόντο-καλλιστεία; Κουραστήκατε με την ατέρμονα μήνη του Κούγια, του Βαλιανάτου, του Καρατζαφέρη; Αν δεν είστε ιδιαίτερος λάτρης της αντρικής… τιμής και αν θέλετε μεν να ξαναπάρουμε την Πόλη αλλά όχι αυτές τις μέρες που κάνει ζέστη, υπάρχει αντίδοτο. Δανειστείτε το φορτηγάκι του κουμπάρου, μαζέψτε και άλλους δύο-τρεις γεροδομένους τηλεορασόπληκτους και με τα κατάλληλα εργαλεία πηγαίνετε βουνό.

Αν ζείτε στην Αθήνα, ο στόχος σας είναι το «πάρκο κεραιών» του Υμηττού. Οι εν λόγω κατασκευές θα άξιζε θα ισοπεδωθούν μέχρι βίδας όχι μόνο γιατί εκπέμπουν τηλεοπτική λυματολάσπη και αποτελούν αισθητική ύβρη στην κορυφογραμμή του ταλαίπωρου βουνού, αλλά και γιατί δεν έχει υπάρξει ποτέ αισχρότερη χρήση του όρου «πάρκο». Προσοχή όμως: Μακριά από αναμεταδότες της κρατικής τηλεόρασης γιατί θα βρουν δικαιολογία να αυξήσουν πάλι το ανταποδοτικό τέλος. Και για αυτούς που αναρωτιόνται ποιά είναι η ανταπόδοση για τους καταναλωτές της ΔΕΗ που δεν έχουν δέκτες, η απάντηση φυσικά είναι η πρωτιά στην Γιουροβίζιον! Πώς θα πήγαινε η Έλενα στο Κίεβο να μεταλαμπαδεύσει τον τρισχιλιετή ελληνικό πολιτισμό; Με ωτοστόπ;

Δεν είναι απαραίτητο να επιβαρυνθείτε το κόστος της βενζίνης για να ανεβείτε στο βουνό. Όπως αποδεικνύει η κλοπή των Ιωαννίνων, υπάρχει αγορά για ελαφρώς μεταχειρισμένους τηλεοπτικούς αναμεταδότες, όποτε μετά το εγχείρημα μπορείτε να κεράσετε τα φιλαράκια σας χωρίς να τους ζητάτε πάλι δανεικά στο τέλος του μήνα. Αν μη τι άλλο θα βοηθήσετε κάποιο νεοσύστατο αλβανικό κανάλι να βγεί στον αέρα. Ότι και αν προβάλει, εφόσον δεν θα είναι οι Κούγιας, Καρατζαφέρης και Σία, θα είναι μια πράξη πολιτιστικής ανάτασης, και ας είμαστε εκτός εμβέλειας. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο: να καταφέρουμε να βρεθούμε εκτός εμβέλειας των τηλε-μαχαραγιάδων και των τζουτζέδων τους.

No comments: